Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Καλώς ήρθατε ...



Καλώς ήρθατε στo ιστολόγιο της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών, ενός σχολείου με μακρόχρονη παράδοση και ανεκτίμητη προσφορά στο χώρο της εκπαίδευσης, καθώς, από το 1670 (στη Νάξο) έως και σήμερα (στην Αθήνα), προσφέρει αδιαλείπτως και με υψηλή συναίσθηση του καθήκοντος μόρφωση και καλλιέργεια στα παιδιά.

Πιστό στις παραινέσεις της Αγίας Άγγελας (της ιδρύτριας του τάγματος των Ουρσουλινών), με σταθερό προσανατολισμό σε χριστιανικές και ανθρωπιστικές αξίες, το σχολείο μας μεριμνά για τη διάπλαση ηθικών προσωπικοτήτων, σε πείσμα των δυσοίωνων μηνυμάτων του καιρού μας.

Οι άρτια καταρτισμένοι εκπαιδευτικοί, με την εφαρμογή δοκιμασμένων αλλά και νεότερων παιδαγωγικών προσεγγίσεων, δεν φείδονται κόπων και χρόνου, προκειμένου να καθοδηγήσουν τους μαθητές στο δρόμο της γνώσης και της ηθικής και να τους προσφέρουν τα εχέγγυα για την εκπλήρωση των επιθυμιών τους και τη διάκρισή τους στο στίβο της ζωής.

Στo ιστολόγιο αυτό, δεν μπορούμε, βέβαια, να αποτυπώσουμε όλη την ένταση της πολυσχιδούς ζωής στην Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών, προσπαθούμε, όμως, να σας κατευθύνουμε στην άντληση χρήσιμων πληροφοριών για την εκδήλωση ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΒΑΦΗ που θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του σχολείου μας.



Για να μας γνωρίσετε καλύτερα, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά (210-6712228, 210-6712555), με e-mail ( info_nipio1@ursulines.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. : Νηπιαγωγείο, info_dimotiko@ursulines.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. : Δημοτικό, info_gimnasio@ursulines.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. : Γυμνάσιο, ecole@ursulines.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. : Λύκειο), να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.ursulines.gr ή να έρθετε στο σχολείο μας.

Χαράλαμπος Μελισσάρης,
Φιλόλογος,
Γενικός Διευθυντής της Σχολής